Известие

Collapse
No announcement yet.

Шумен двигател

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Шумен двигател

Здравейте колеги и благодаря за приема! Личната кола на съпругата ми е Алфа 156 1.8 TS, без газова уредба. Двигателя звучи като вършачка - значително по-шумен от който и да било дизел. Шума се чува от главата, та въпроса ми е този мотор с хидравлични повдигачи на клапаните ли е или се регулират ръчно? Също така оборотите на празен ход са много нестабилни. Пиша тук, защото като отида в сервиз " майсторчетата " ми задават същите въпроси...

Повдигачи, ако има и вариатор. Мисля че този двигател има. Нека кажат и другите.

По въпроса за оборотите, чистенене на клапата, маркучи и тем подбни причини има, за това 'клатене' на стрелката. Има писано във форума.

И смени 'майсторите', щом те питат такива въпроси.

Comment

Мдаа, вариатора се е разклопал.
      156 2.0TS

Comment

А може да не е само вариатора, а да има проблеми и с някой вал, не добро зацепване или повдигачи. Гадаенето по написани неща не е точна наука. Колега, напиши от къде си, за да те упътим към добър сервиз, за да не наливаш луди пари за глупости. И стой много далеч от сервизи, които те питат такива въпроси.
        Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
        Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
        Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

От Казанлък съм, очаквам препоръки. Този вариатор какво представлява? Извинявам се за питането, горе-долу съм технически грамотен, но от 20 години почти карам само дизели...
          Last edited by Slavi1; d.m.y г., 19:55.

Comment

Разбрах какво е вариатор, май от трябва да започна...

Comment

Залагам 5 лв, че не е от него. Вариатора трябва да е в трагично състояние от години, за да се получат тези ефекти.
              Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
              Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
              Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Направи клипче и веднага всеки дългогодишен собственик на спарк ще познае този тъжен звук.

Освен вариатора на практика няма кво друго да е.
                156 2.0TS

Comment

Свържи се с Ферарист, той има сервиз в Стара Загора: http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=1608

Сервиз: http://www.polyurethan.me/contacts.htm
                  Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 01:38.
                  Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Първоначално публикувано от firedragon Покажи съобщение
                    Залагам 5 лв, че не е от него. Вариатора трябва да е в трагично състояние от години, за да се получат тези ефекти.
                    При нас е от 2015 год, и все си тракаше, но в последно време е нетърпима. Както писах, колата я кара жена ми и съответно мен не ме дразни така . Аз съм с 20-годишно мондео дизел, на което двигателя / 275 000 км. по табло /направо не се чува. Благодаря за информацията, ще се обадя на колегата от Стара Загора, че освен тракането, има и други неща за правене по двигателя.

Comment

Working...
                    X